Hon ser kompetens som det nya guldet

Profilen

Hon ser kompetens som det nya guldet

Hon har en övertygelse om att allt är möjligt och en vilja att göra skillnad. Eworks nya VD Karin Schreil ser kompetens som det nya guldet – och får energi av att gräva djupt med spaden i sin trädgård.

Vi träffas på Teams strax före jul. Mellan två andra möten. Almanackan har varit fullbokad sedan Karin Schreil började som VD för en dryg månad sedan. Hon är imponerad av det hon fått uppleva vid mötena med de cirka tio kontor hon hittills hunnit besöka, i Sverige, Danmark, Polen, Finland och Norge. Varje dag nya möten med nyfikna, engagerade medarbetare – med vilja att lära sig mer, att hela tiden utvecklas.

Ett av Karins första uppdrag som ny vd var att dela ut priser i Ework Awards. Femton medarbetare fick utmärkelser för sina goda insatser under året. En viktig tradition som bygger stolthet, tycker Karin. 

– Ework är ett bolag jag alltid har varit imponerad av, och som har varit en viktig partner till många av de verksamheter där jag har arbetat under de senaste decennierna. 

Men låt oss backa bandet: Karin växer upp i Stockholm, Göteborg, Kalmar och Karlstad, och tidigt väcks hennes intresse för samspelet mellan människor och teknik. Hon läser till civilingenjör i maskinteknik med inriktning grafisk teknik på KTH i Stockholm och studerar konstruktionsteknik på ETH i Zurich. Examensarbetet görs på ABB, där hon är med och designar ett användargränssnitt för industriella processer.

– Nyfikenhet är en av mina starkaste drivkrafter. Jag vill förstå hur saker och ting fungerar och hur man kan göra dem bättre.

Under uppväxten uppmuntras Karin att utforska nya saker och hon ägnar sig åt många olika fritidsaktiviteter. Genom att hjälpa till med praktiska sysslor på familjens landställe utanför Karlskrona under sommarloven lär hon sig att inget är omöjligt – oavsett om man är tjej eller kille. 

När Karin kommer ut i arbetslivet hamnar hon på ett bolag där både meriter och mångfald värderas högt, men hon inser samtidigt att det på många andra håll finns skillnader i förutsättningar mellan män och kvinnor. 

– Det väckte en frustration i mig och sedan dess har jag varit starkt engagerad i frågor som rör både jämställdhet, mångfald och inkludering.

Hon tror att nyfikenheten, övertygelsen om att allt är möjligt och viljan att vara med och göra skillnad i samhället har tagit henne dit hon är i dag. När hon tackar ja till ett jobberbjudande ska det kännas bra både i hjärtat och hjärnan. 

– Det måste också finnas en tydlig utvecklingspotential. Som med Ework. Här finns fantastiska medarbetare och konsulter, som gör sitt bästa för sina kunder. 

Vad ser du som nästa steg?

– Att å ena sidan dra nytta av ny teknik för att kunna agera ännu effektivare, snabbare och med ännu högre kvalitet, å andra sidan möta kundens behov på ett djupare plan. Genom att komma in tidigt i kompetensförsörjningsprocessen och bistå med råd i partnerskap kan vi skapa ännu större mervärden för kunden.

Hon poängterar hur viktigt det är att förstå det verkliga behovet för att hitta den smartaste lösningen. Idéer måste prövas, förkastas och förnyas. Bäst resultat uppnås när Ework arbetar i tvärfunktionella, agila team med olika kompetenser och erfarenheter. 

Att syssla med ständiga förbättringar har Karin gjort så länge hon kan minnas. Som treåring tog hon sina första skär på is. Konståkningen var både rolig och utmanande. Förbättring och förfining i kvadrat. När hon blev äldre fortsatte hon med showåkning i Scandinavium Ice Kids.

– Det var jätteroligt. Att skapa tillsammans med andra och leverera en bra show som ett team gav så mycket mer än att stå ensam på isen. Där och då kom de första insikterna om vad som går att åstadkomma när man samarbetar och lyfter varandra. 

Listan på gröna förbättringsprojekt är lång. Förra året ramade hon in rabatter, utökade det redan stora beståndet av meterhöga rabarber, lade om stengångar och introducerade en robotgräsklippare. 

En annan viktig erfarenhet hon bär med sig från tidigare uppdrag är att ta vara på individens fulla potential. Genom coaching, feedback och kompetensutveckling skapas förutsättningar för utveckling och förnyelse. 

– Kompetens har blivit det nya guldet. Att få tag på rätt expertis vid rätt tillfälle är särskilt viktigt inom tech, IT och telekom, där utvecklingen går snabbt och behoven är stora kopplat till den digitalisering som sker i näringsliv och samhälle. 

Att pandemin har haft en positiv effekt på vårt digitala beteende är tydligt för oss alla som tillbringat mycket tid i hemmet istället för på arbetsplatsen. Distansarbetet har fått en tydlig skjuts och allt fler kunder söker talanger och kompetens på den globala marknaden, något som Ework kan hjälpa till med tack vare det stora konsultnätverket.

Karin uppskattar att digitaliseringen har påskyndats med minst tre år sedan det första coronautbrottet. För Eworks del betyder det förändrade beteendet att kunderna anammar ny teknik och använder sig av marknadsplatser för att söka efter talanger och kompetens. De förväntar sig att en digital tjänst ska fungera lika bra i jobbet som privat. Utvecklingen av ny funktionalitet i Verama är exempel på en av många nyheter som väntas under 2022. Den nya vd:n vill att Ework ska synas mer.

– Många känner till oss som en seriös konsultmäklare. Det är bra, men Ework är så mycket mer. Jag vill att vi i ännu högre grad ska bidra till att lösa kompetensbristen genom att till exempel stötta i kompetenslyft och attrahera fler kvinnor till vårt nätverk. Vi har många spännande och viktiga samhällsuppdrag att erbjuda som kräver en mängd olika kompetenser, inte enbart inom teknik. 

I dag är tre av tio konsulter kvinnor i Eworks nätverk. Så ser det ut i många techbolag. Samtidigt råder det stor brist på kompetens inom techsektorn. I TechSveriges rapport ”IT-kompetensbristen” larmar branschen om ett förväntat underskott på 70 000 personer år 2024 om inga särskilda åtgärder vidtas. Som ledamot i branschorganisationen TechSveriges styrelse är Karin med och arbetar för en förändring.

– En världsledande techsektor byggs genom kompetens och samarbeten och här behövs alla – män, kvinnor, unga, erfarna, infödda och utrikesfödda. Genom TechSveriges kompetensråd driver vi viktiga branschfrågor och genomför konkreta insatser för att attrahera, utbilda och matcha personer med arbetsgivare inom tech.

När jag frågar Karin om var hon hämtar kraft och inspiration kommer svaret blixtsnabbt: i trädgården. Hon älskar att vara ute och jobba fysiskt med kroppen.

– Mina grannar brukar skratta åt mig när de ser mig, svettig och lerig.

Listan på gröna förbättringsprojekt är lång. Förra året ramade hon in rabatter, utökade det redan stora beståndet av meterhöga rabarber, lade om stengångar och introducerade en robotgräsklippare. 

– Det är perfekta projekt för mig, förbättringarna syns direkt och jag får ny energi av att vara aktiv utomhus.
Karin Schreil

Karin Schreil

  • Ålder: 51.
  • Bor: Danderyd, Stockholm. 
  • Gör: Nytillträdd VD för Ework Group.
  • Bakgrund: Lång erfarenhet från ledande befattningar inom IT och tech, bland annat hos TietoEvry, Fujitsu och CGI.
  • Fritid: ”Mycket kretsar kring tonårsbarnen, hemmet och trädgården. Jag gillar att vara aktiv och försöker hitta tid för löpträning och golf på sommaren, skidor och skridskoåkning på vintern. På semestern blir det ofta varmare breddgrader; södra Frankrike och Spanien tillhör favoritresmålen.”

Vi matchar konsulter med uppdragsgivare