I teknikens framkant

Kundmöte: Aurobay

I teknikens framkant

Aurobay är världsledande inom förbränningsmotorer. Och konsulten Daniel Balke är en av dem som tagit dem dit.

Daniel Balke är en av de främsta inom sitt område och har i hög grad bidragit till Aurobays avancerade teknik för förbränningsmotorer. Som konsult på utvecklingsavdelningen, först hos Volvo Car och sedan hos Aurobay, har han lett utvecklingen av delar av förbränningsmotortekniken. 

– Som konceptledare är jag med och flyttar gränser hela tiden, utvecklar teknik och inför ny teknik, förklarar han. 

Daniels roll var från början expertens, och som sådan blev han snabbt en i gänget, som han uttrycker det. Hos Aurobay spelar det ingen roll om du är anställd eller konsult, alla arbetar sida vid sida och mot samma mål. 

– Jag sökte en partner med smidiga tekniska lösningar och bra villkor. Med Ework fick jag det jag sökte. Det betyder i praktiken att vi inte har så mycket direktkontakt dagligdags – precis som det ska vara. Jag rapporterar min tid i verktyget och det är i princip den enda kontakt jag har med Ework, säger han och ler.

Trots – eller kanske tack vare – att förutsättningarna för utveckling av förbränningsmotorer har ”förändrats radikalt” de senaste åren upplever han arbetet hos Aurobay som oerhört stimulerande.  

– Även om fordonsindustrin har ökat sitt fokus på elektrifiering väldigt snabbt spelar förbränningsmotorer en viktig roll lång tid framöver, inte minst i exempelvis hybridlösningar, säger han.

Vi matchar konsulter med uppdragsgivare